fbpixel

Det er blevet mere og mere populært for virksomheder at flytte i kontorfællesskaber frem for at leje et erhvervsmål med eget kontor. Det skyldes formentlig alle de mange fordele, der er ved et kontorfællesskab, som tiltrækker mange virksomheder, men også freelancere og iværksættere. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge et kontorfællesskab, vil vi anbefale dig at læse videre. Herunder beskriver vi nemlig 7 fordele ved at vælge et kontorfællesskab som arbejdsplads.

Hvad er et kontorfællesskab

Inden vi begynder at liste alle de mange fordele ved et kontorfællesskab op, vil vi dog først lige definere, hvad et kontorfællesskab egentlig er.

Et kontorfællesskab bliver også populært kaldet et coworking space, og er i modsætning til et kontorhotel centreret omkring fællesskabet. I et kontorfællesskab er man fælles om at dele kontor og kontorfaciliteter. Der findes forskellige typer af kontorfællesskaber, men de fleste har typisk både lukkede kontorlokaler og åbne kontorarealer samt nogle kontorfaciliteter som køkken, toiletter, printer og kopimaskine, rengøring, kaffemaskine og mødelokale, som husets beboere er fælles om.

Fællesskabet er særligt det, der adskiller et kontorfællesskab fra et kontorhotel. Hvor beboerne i et kontorhotel deles om husets faciliter, har et kontorhotel lukkede kontorer eller kontorområder, der på anden vis er separerede fra hinanden. I et kontorfællesskab er idéen derimod, at man sidder sammen med andre virksomheder, hvilket giver mulighed for at få et fællesskab og et netværk med dem, man sidder blandt.

Fordele ved et kontorfællesskab

Der er flere fordele ved at vælge et kontorfælleskab. Uanset om du er ejer af en virksomhed med få eller mange medarbejdere, eller du er selvstændig, freelancer eller iværksætter, kan du få stor gavn af at arbejde i et kontorfællesskab. Vi har herunder samlet 7 fordele ved at arbejde i et kontorfællesskab.

All inclusive kontorplads

Du kender måske begrebet all inclusive fra når du bestiller ferie og har mulighed for at tilvælge all inclusive. Det er lidt det samme princip med et kontorfællesskab. Når du vælger et kontorfællesskab som arbejdsplads, får du nemlig alt inkluderet. Det betyder, at du, foruden en kontorplads i et åbent eller lukket kontorareal, får adgang til kontorfaciliter som printer, kopimaskine og mødelokale. Men også andre faciliteter som kaffe og køkken eller kantine kan være inkluderet i prisen. Udover en kontorplads får du altså flere faciliteter til rådighed, som du kan benytte dig af.

Ingen yderligere serviceomkostninger

Når du lejer en kontorplads i et kontorfællesskab, hvor alt er inkluderet, betyder det også, at du slipper for de ekstra serviceomkostninger, som er en væsentlig del af omkostningerne ved dit eget erhvervslejemål og kontor.

Der er mange virksomheder, der kun fokuserer på kvadratmeterprisen, når de skal leje nye kontorlokaler, og derfor glemmer de ofte de yderligere serviceomkostninger. Hvis du udelukkende ser på kvadratmeterprisen, vil det selvfølgelig være billigere at leje et erhvervslejemål med større kvadratmeterplads, end der er i et kontorfællesskab.

Men når du lejer dit eget erhvervslejemål, skal du huske, at du også skal inkludere serviceomkostningerne i den samlede pris. Service er ting som rengøring, forsikring, kopimaskine, printer, kaffemaskine, frokostordning og internet.

Derudover er der ekstra omkostninger, når du lejer dit eget kontor i form af et engangsbeløb til computere, skriveborde, stole og andre kontormøbler. Hvis I er mange i din virksomhed, kan det hurtigt løbe op i en del omkostninger.

Service og møblering udgør altså en stor del af den samlede pris, når du lejer et kontor, og det er derfor vigtigt, at du husker at medtage dette i dine økonomiske overvejelser. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr omgang, når du lejer dit eget kontor.

Du kan derfor på sigt spare penge ved at vælge et kontorfællesskab frem for at leje dit eget erhvervslejemål. Derudover sparer du også en hel del besvær med service og møblering, når du vælger et kontorfællesskab.

Fast udgift hver måned

I stil med de to foregående punkter, er en af de store fordele ved et kontorfællesskab, at du har en fast udgift hver måned og til gengæld får alt inkluderet til den pris.

Internet, el, vand og varme vil ofte være inkluderet i den månedlige pris, og du ved derfor præcis, hvor meget du skal betale i kontorleje hver måned. På den måde slipper du for uventede omkostninger og kan også bedre administrere din økonomi, hvis du har et stramt budget.

Fællesskab og netværk

En anden af de helt store fordele ved en arbejdsplads i et kontorfælleskab er fællesskabet og netværket.
Når du har en kontorplads blandt andre virksomheder, er der stor mulighed for faglig sparring og vidensdeling med personer fra andre brancher.

Du får derudover også mulighed for at udvide dit netværk, hvilket desuden kan være til gavn for din egen virksomhed – uanset om du er ejer af en større virksomhed eller er selvstændig.

Adskillelse af privatliv og arbejdsliv
En kontorplads i et kontorfællesskab giver dig foruden et kollegialt arbejdsmiljø og sparringspartnere også mulighed for at adskille dit privatliv og arbejdsliv fra hinanden.

Hvis du er selvstændig iværksætter eller freelancer, er du måske vant til en hjemmearbejdsplads. Men at arbejde hjemme kan have sine ulemper. Foruden at det kan være ensomt, kan man også i højere grad være tilbøjelig til at lave overspringshandlinger, når man arbejder hjemme. Pludselig kan man føle en trang til at få vasket tøj, gøre rent eller måske bare se Netflix i sofaen.

Når du har en kontorplads i et kontorfællesskab er der færre muligheder for overspringshandlinger, og du kan derfor koncentrere dig om dit arbejde.

Fleksibilitet

Hvis du lejer dit eget erhvervslejemål, vil der ofte være en længere bindingsperiode på lejemålet. Et kontorfællesskab har derimod typisk korte bindingsperioder på 1-3 måneder eller slet ingen. Du kan derfor nemt leje flere eller færre pladser i kontorfællesskabet udelukkende afhængigt af din virksomheds vækst, budget og medarbejderantal.

Hvis din virksomhed er inde i en vækstperiode eller har et økonomisk tilbagefald, og du derfor har brug for at leje flere kontorpladser eller skære ned på det lejede antal kontorpladser, kan du nemt gøre det.

De korte bindingsperioder i et kontorfællesskab giver nemlig mulighed for hurtig op- og nedskalering, så du nemt kan leje flere eller færre kontorpladser. Der er dermed en stor fleksibilitet i at leje kontorpladser i et kontorfællesskab.

Fokus på din forretning

Fordi du ikke skal bruge tid på at fokusere på lange bindingsperioder, serviceomkostninger, omkostninger til møblering og andre uforudsete udgifter, kan du udelukkende koncentrere dig om din forretning.

Med en kontorplads i et kontorfællesskab er der færre muligheder for overspringshandlinger, og flere muligheder for sparring og vidensdeling med andre personer – enten inden for samme branche eller andre brancher. Dette giver dig mulighed for at koncentrere dig udelukkende om din virksomhed og udvide dit netværk med andre fagpersoner, der med viden og sparring kan hjælpe dig med at skabe vækst i din virksomhed.

En kontorplads i et kontorfællesskab giver dig dermed nogle af de bedste forudsætninger for at opnå succes med din virksomhed.

Hvad slags kontorfællesskab skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, at et kontorfællesskab er den rette arbejdsplads for dig og din virksomhed er spørgsmålet, hvilket kontorfællesskab du skal vælge.

Her er det en god idé at overveje dine behov og ønsker. Har du brug for fri adgang til et mødelokale? Er det vigtigt for dig med frokostordning eller kantine? Hvor mange kontorpladser har du brug for, og hvad er der økonomi til? En ting du også skal overveje er, hvor du ønsker kontorfællesskabet skal ligge geografimæssigt. Skal det være tæt på din bolig eller skal der bare være gode transportmuligheder?

Alle disse ting skal du overveje, inden du beslutter dig for din fremtidige arbejdsplads.

Hos GP Ejendomme har vi flere kontorpladser i kontorfællesskaber med alt inkluderet til leje i den hyggelige stationsby, Hadsten. Mange af vores kontorfællesskaber er desuden gamle, historiske bygninger, der er blevet renoveret til kontorfællesskaber og iværksætterhuse.
Læs mere om de kontorfællesskaber vi tilbyder, her.