fbpixel

Kontorfællesskaber er en kontorløsning, der er i hastig udvikling, og som er blevet mere og mere populære blandt iværksættere. Det kan der være rigtig mange grunde til, og står du som selvstændig og skal vælge mellem et kontorfællesskab, et kontorhotel eller måske dit eget kontor, vil du kunne finde, at der er rigtig mange fordele ved at leje en kontorplads i et kontorfællesskab.

Hvilken kontorløsning, der er den bedste for dig afhænger dog af flere forskellige faktorer. Her får du fordele og ulemper ved både et kontorfællesskab, kontorhotel og eget erhvervslejemål, som kan hjælpe dig med at få lidt mere afklaring i forhold til, hvilken kontorløsning du skal vælge.

Fordele og ulemper ved et kontorfællesskab

Grunden til at kontorfællesskaber er blevet så populære, skyldes især to ting: Det sociale aspekt og det økonomiske aspekt.

Kontorfællesskab og netværk

Det sociale aspekt er en afgørende faktor i de fleste kontorfællesskaber. Når man lejer en kontorplads i et kontorfællesskab, deler man arbejdsplads med andre virksomheder eller iværksættere. Det giver dig god mulighed for at komme i kontakt og skabe et fællesskab eller netværk med andre virksomheder.

Muligheden for at netværke og være i kontakt med andre virksomheder og iværksættere kan i mange tilfælde være dét der giver dig lyst og motivation til at fortsætte med dit projekt. Samtidig giver det dig også mulighed for at finde nye samarbejdspartnere og sparringspartnere, der kan hjælpe dig med at lykkes med din virksomhed eller med at få din virksomhed til at vækste yderligere.

Det er selvfølgelig forskelligt fra kontorfællesskab til kontorfællesskab, i hvor høj grad det sociale aspekt vægtes, men formålet med kontorfællesskabet er netop at give virksomheder og iværksættere rammerne til at netværke og drage nytte af hinanden. Ulempen ved dette sociale aspekt er dog, at du kan komme til at dele kontor med nogen du ikke synes om, eller ikke kan arbejde sammen med. Det er en risiko ved kontorfællesskaber, som du må tage med, hvis du vælger denne kontorløsning.

Flere økonomiske fordele

Det andet aspekt, der er med til at gøre kontorfællesskaber så populære, er det økonomiske aspekt. Der er mange økonomiske fordele ved at leje en kontorplads i et kontorfællesskab. Det skyldes, at du i et kontorfællesskab kun lejer et kontor eller en kontorplads frem for at leje en hel kontorbygning.

Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du er en enkeltmandsvirksomhed og derfor ikke har behov for flere kontorpladser og kontorer. Bindingsperioden er desuden kortere, typisk 1-3 måneder, i kontorfællesskaber, hvilket gør det nemt at opsige sin lejeperiode.

I de fleste kontorfællesskaber betaler man en samlet pris for husleje og services som rengøring, internet, el, vand og varme. I kontorfællesskaber deles serviceomkostningerne desuden mellem husets lejere. Det betyder, at de samlede økonomiske omkostninger er billigere, end hvis du lejer en kontorbygning, hvor du udover husleje, selv skal betale for service, drift, vedligehold og møblering.

Fordi du ikke skal tænke på de yderligere serviceomkostninger, men kun skal betale en fast pris hver måned, kan du netop også få tid og ro til at koncentrere dig om din virksomhed.

Den økonomiske ulempe der er ved en kontorplads i et kontorfællesskab er, at til trods for at huslejen ofte er lav, er huslejen dyrere pr. kvadratmeter, end hvis du har eget kontor. Det bliver dog økonomisk set det samme i sidste ende eller måske endda billigere at leje sig ind i et kontorfællesskab, da der i et erhvervslejemål kommer yderligere omkostninger som service, drift og møblering.

Fordele og ulemper ved et kontorhotel

Et kontorhotel minder på mange måder om et kontorfællesskab – dog uden det sociale aspekt og mulighed for at sparre og netværke med andre virksomheder.

Et kontorhotel er ideelt for dig, der har en forventning om, at din virksomhed vækster hurtigt. I et kontorhotel er der ligesom i et kontorfællesskab korte bindingsperioder på 1-3 måneder, hvilket gør det nemt at opsige lejeperioden og muligt at op- eller nedskalere på antallet af kontorpladser hurtigt.

Derudover er der i et kontorhotel, i modsætning til, hvis du lejer en kontorplads i et kontorfællesskab, plads til op til 30 personer. Det betyder, at hvis du har flere ansatte, eller du forventer, at der sker stor vækst i din forretning rimeligt hurtigt, har du mulighed for at samle dine mange ansatte i et fælles kontor. Samtidig har et kontorhotel ligesom et kontorfællesskab inkluderede serviceomkostninger, hvilket betyder, at du kun behøver at fokusere og bruge tid på din forretning.

Et kontorhotel er dog oftest dyrere end et kontorfællesskab, fordi den gode service, der tilbydes, godt kan være dyrt. Samtidig kan du også risikere at skulle betale for leje af mødelokaler pr. time.

Fordele og ulemper ved eget kontor

Ønsker du at leje dit eget kontor eller erhvervslejemål, kan du i modsætning til et kontorfællesskab og kontorhotel få 100 % kontrol over, hvordan kontoret skal indrettes. Kvadratmetermæssigt får du samtidig også flere kvadratmeter for prisen end ved de to andre kontorløsninger.

Dit eget erhvervslejemål er en god løsning til virksomheder med +15 ansatte, og som ved, at de kommer til at vækste inden for de næste to år. I et erhvervslejemål er der nemlig plads til mange ansatte, og det kræver derfor også, at din virksomhed har en vis størrelse, for at det kan betale sig for dig.

Ulempen ved at leje dit eget erhvervslejemål er, at der ofte er en binding på 1-3 år. Samtidig skal du også afsætte tid og økonomi af til møblering, rengøring, vedligeholdelse og andre serviceomkostninger samt et engangsbeløb til det elektroniske udstyr som computere, internet og andet tilbehør, der er nødvendige for, at den daglige drift i virksomheden fungerer.

Endeligt skal du også være opmærksom på, at du skal betale 3-6 måneders depositum for at leje kontoret. Et erhvervslejemål kræver derfor også et godt økonomisk fundament, fordi pengene hurtigt kan få ben at gå på.

Der er altså både fordele og ulemper ved enhver kontorløsning, du vælger. Du bør derfor vælge den kontorløsning, der passer til dig, din virksomheds størrelse, din økonomi, dit behov for netværk og sparring samt dine forventninger til, hvor meget din virksomhed kommer til at vækste.

Kontorplads i et kontorfællesskab til ethvert behov

Selvom der er fordele og ulemper ved alle tre kontorløsninger, er der dog flest fordele for dig, der er iværksætter eller har en lille, nyopstartet virksomhed, hvis du vælger et kontorfællesskab som kontorløsning.

Der er nemlig både masser af penge at spare og rig mulighed for fællesskab og netværk med andre virksomheder og potentielle samarbejdspartnere. Det er derfor heller ikke underligt, at mange nyopstartede virksomheder, selvstændige og iværksættere vælger kontorfællesskabet som kontorløsning.

Der bliver desuden i dag i langt højere grad end tidligere skabt kontorfællesskaber med særligt specifikke formål og til specifikke personer. Der findes eksempelvis kreative kontorfællesskaber, der har til formål at huse kreative sjæle og virksomheder som selvstændige arkitekter, fotografer, designere, kunstnere eller grafikere.

Derudover findes der også specifikke kontorpladser i kontorfællesskaber til nystartede virksomheder, studerende og iværksættere. Der findes altså kontorfællesskaber til ethvert formål og behov, så du kan vælge lige præcis den kontorplads i det kontorfællesskab, der passer til netop dig og din virksomhed.

 

Har du brug for en kontorplads i et kontorfællesskab? Kontakt GP Ejendomme på 40 96 15 03 eller mail@gregerspetersen.dk og hør nærmere om mulighederne for leje af kontor eller kontorplads i et kontorfællesskab.