fbpixel

Det er svært at komme uden om Gregers Petersen, når man snakker om byen Hadsten og dens udvikling. Byen er en indgroet del af den driftige erhvervsmand, der kan tilskrives en stor del af den positive udvikling, byen har været igennem.

Gregers Petersens historie begynder i Hadsten, hvor både far og bedstefar var slagtere, og derfor var det også oplagt, at Gregers valgte den vej i sit arbejdsliv. Det var bare ikke selve slagtergerningen, der var mest interessant, det var at sælge det gode kød.

Derfor var målet at blive slagterkonsulent, og som det skulle vise sig så mange gange senere, så bliver mål nået for Gregers Petersen. På det tidspunkt begyndte supermarkederne at vinde mere og mere indpas i Danmark, og det pressede de lokale slagterbutikker. Derfor var Gregers’ fokus på supermarkedernes slagterafdelinger, og det blev til egen virksomhed sammen med et par forretningspartnere som konsulent for supermarkedernes slagterafdelinger og samtidig med ansvaret for slagterafdelingen i det lokale P.O. supermarked. Det var interessant for Gregers Petersen, der altid har været interesseret i forretning og erhvervslivet. En del af det spændende ved at være slagterkonsulent var netop muligheden for at optimere forretningen for de slagtere og slagterafdelinger, der havde brug for det.

Farens slagterforretning overtog Gregers, og byggede den om til en restauration kaldet Høkerhjørnet. Restauranten blev opkaldt efter lokalerne i hjørnet af det, som nu er centret i Hadsten – et center vi kommer tilbage til.

42 virksomheder til byen

I Hadsten blev der etableret et erhvervsråd i starten af 90’erne. Ikke nok med at Gregers var en del af Hadsten Erhvervsråd fra begyndelsen, han var også erhvervsrådets første formand. Og han lå ikke på den lade side.

Erhvervsrådet havde et ønske om at tiltrække flere virksomheder til Hadsten, og der blev afsat en pose penge til formålet. Målsætningen var en eller to virksomheder, man kunne lokke til Hadsten, og den målsætning nåede erhvervsrådet– selvfølgelig.

Men ikke nok med at han i spidsen for erhvervsrådet nåede målet, han overgik alle forventninger. I stedet for en håndfuld virksomheder lykkedes det Gregers Petersen og erhvervsrådet at tiltrække 42 virksomheder, som gav over 400 arbejdspladser til Hadsten. De mange nye tilflyttere ønskede flere butikker, de butikker krævede selvfølgelig noget plads, og på en serviet til et handelsstandsmøde fik Gregers tegnet idéen til det, der skulle blive Hadsten Centret.

Iværksætteriet bobler i Gregers Petersen

Gennem Hadsten Erhvervsråd bliver Hadsten den første kommune i Danmark, der tilbyder iværksætterkurser. Det var allerede i 1991, og naturligvis var Gregers Petersen en af hovedkræfterne bag det.

Iværksætteri har været vigtigt for både Gregers Petersen og kommunen, og springer vi til lidt senere kunne Østjysk Iværksættercenter – som Gregers var primus motor for – blandt andet præsterede Favrskov i den periode en overlevelsesgrad efter tre år på 80 procent ved iværksættere herfra. Det var også med til at give Favrskov Kommune prisen som Årets Iværksætterkommune i 2012.

Det var dog ikke kun for andre, Gregers beskæftigede sig med iværksætteri. Efter en ulykke i ’96 måtte Gregers sætte farten lidt ned for en stund på deltid efter en række meget succesfulde stillinger som salgschef hos blandt andre Tulip, Steff Houlberg og Danpo. Det betød, at der var tid til at starte egne projekter – herunder investeringer i ejendomme og sit eget iværksættercenter Østjysk Iværksættercenter.

Det der senere skulle blive til GP Ejendomme begyndte med Ågården i Hadsten, som Gregers Petersen så et potentiale for en god forretning i. Siden han fik købt og sat Ågården i stand i ’96 har der været mange virksomheder og iværksættere igennem Ågården og Gregers Petersens andre ejendomme.

I 2008 blev bygning nummer 2 tilføjet til porteføljen, og i 2011 kunne Gregers sætte underskriften på aftalen om, at han købe den ikoniske stationsbygning i Hadsten.

Bygningen hedder bare ’Banegården’ i folkemunde, og den er måske den mest genkendelige af de ejendomme, Gregers Petersen har under GP Ejendomme.

GP Ejendomme er også målrettet iværksættere

En ting omkring iværksættere, Gregers Petersen og særligt hans ejendomme er et sjovt fact – der er nemlig ikke en eneste iværksætter, som har haft kontorer i en af Gregers Petersens bygninger, som er flyttet på grund af konkurs.

Mange iværksættere med base i enten Ågården, på Egevej eller i Banegården er med succes vokset ud af rammerne, og Gregers Petersen er altid behjælpelig med at finde en ny placering og gerne i Hadsten.

Det er en utrolig statistik, der fortæller noget om, hvordan Gregers Petersen altid er klar med råd og vejledning – særligt for sine lejere.

Han har dog aldrig investeret i virksomheder, som man ser i programmer som Løvens Hule på DR1, og han er heller aldrig gået ind i bestyrelser. Det er ikke derfor, hans lejere vokser ud af kontorerne i GP Ejendomme

Gregers Petersen vil nemlig hjælpe iværksættere, og det er svært at gøre upartisk, hvis man har en fod indenfor hos en potentiel konkurrent. Derfor afholder han sig fra den slags for i stedet at hjælpe dem, der kommer til ham.

Iværksætterånden og hjælpsomheden kan også ses på hjemmefronten. Gregers’ kone har nemlig for vane at sige, at man skulle tro, at Gregers drev et socialkontor, fordi han hjælper så mange mennesker.